Principalele semne ale paraziților în organism

În funcție de severitatea cursului, toxemia este împărțită în 3 tipuri:

Toxemie acută. Apare ca urmare a aportului unei cantități mari de exotoxine în organism și necesită măsuri urgente de detoxifiere a organismului, de preferință sub supravegherea unui medic.

Se caracterizează, de regulă, prin următoarele manifestări:

temperatură ridicată a corpului;
dureri articulare, musculare, de cap;
diaree, vărsături;
pierderea conștienței, comă cu amenințare cu moartea (sub influența unor otrăvuri deosebit de periculoase)
Toxemia subacută. Rezultatul scăderii procesului acut sau prezența în organism a unei cantități mai mici de toxine decât în ​​forma acută. Măsurile de curățare a organismului în acest caz sunt obligatorii și, la fel ca în toxemia acută, sunt urgente. Forma subacută de intoxicație se manifestă:

temperatura corporală subfebrilă;
dureri moderate articulare, musculare, de cap;
tulburări în activitatea stomacului, intestinelor, ficatului și a altor organe;
stare de oboseală corporală, somnolență. toxemia

Toxemie cronică. De regulă, este rezultatul toxemiei acute netratate, boli cronice, încălcări ale mecanismelor de curățare în timp util a corpului. Dezvoltarea intoxicației cronice este influențată de faptele de a trăi într-o regiune nefavorabilă din punct de vedere ecologic, de consumul constant de alimente de calitate insuficientă, de obiceiurile proaste, precum și de utilizarea produselor de îngrijire corporală de calitate scăzută și a substanțelor chimice de uz casnic. În caz de intoxicație cronică, este posibilă curățarea organismului acasă, dar cu consultarea obligatorie a medicului. Toxemia cronică se poate manifesta prin următoarele simptome:

o stare de oboseală cronică, depresie, iritabilitate, nervozitate (sistemul nervos este partea cea mai sensibilă a corpului);
tulburări de somn (insomnie sau somnolență crescută),
dureri de cap frecvente,
modificări ale greutății corporale
flatulență intestinală,
constipație sau diaree,
miros neplăcut al corpului
boli de piele (acnee, furunculoză, dermatită)
boli alergice și virale frecvente,
scăderea imunității sau perversia acesteia (boli autoimune),
semne vizibile ale îmbătrânirii timpurii a corpului (pierderea elasticității, elasticității și culorii sănătoase a pielii, păr rar, tern)
spălarea stomacului și a intestinelor (dacă este necesar);
administrarea intravenoasă de medicamente pentru refacerea lichidelor pierdute și pentru detoxifierea organismului (indicată în formele acute de intoxicație);
numirea de adsorbanți pentru administrare orală pentru a lega și elimina toxinele (enterosgel, cărbune activat);
preparate enzimatice care înlocuiesc temporar lipsa propriilor enzime (pancreatină, festivă, trienzimă);
preparate bacteriene speciale pentru restabilirea microflorei normale a stomacului și intestinelor (bifidumbacterin, lactobacterin, iaurt);
preparate pentru curățarea ficatului și îmbunătățirea activității acestuia;
diuretice pentru curățarea rinichilor și a întregului sistem urinar;
terapie cu vitamine;
introducerea de antioxidanți pentru a neutraliza radicalii liberi și pentru a curăța organismul de efectele lor negative (vitaminele A, E, C, P, acizi nicotinici, benzoici, lecitină, seleniu).
Lista manifestărilor de intoxicație cronică a corpului poate fi continuată pe termen nelimitat, deoarece în corpul nostru „unde este subțire, se sparge acolo”, și, prin urmare, fiecare persoană, de regulă, are manifestări individuale ale acesteia și adesea acestea sunt simptome de boli la care o persoană este ereditar sau din cauza stilului de viață este predispusă. Mulți medici astăzi sunt de acord cu ipoteza cauzei principale a intoxicației în dezvoltarea unui număr mare de boli. Și astăzi este dificil să găsești o persoană care să nu aibă nevoie de programe de curățare corporală, decât dacă, desigur, le practică în mod regulat.

În ceea ce privește forma toxemiei, trebuie spus că aceasta depinde nu atât de prezența unei anumite substanțe toxice în sânge, cât de concentrația acesteia. La urma urmei, orice otravă nu este doar o substanță, ci cantitatea sa, prin urmare, în concentrații mari, chiar și substanțele tradiționale utile (de exemplu, vitamine și oligoelemente) pot fi, de asemenea, dăunătoare și necesită măsuri suplimentare pentru curățarea organismului. Ceea ce o persoană tolerează cu ușurință, pentru altul poate deveni dezastruos. Pentru ca eliminarea toxinelor din organism să aibă loc în mod natural, este necesar să se respecte o serie de reguli ale unui stil de viață sănătos. Și din moment ce este evident dificil să găsești o persoană care să le efectueze în mod regulat, cu toții trebuie să realizăm periodic programe de curățare a corpului.